Tweakblogs dood?

Door qless op maandag 28 mei 2018 14:57 - Reacties (40)
Categorie: -, Views: 16.640

Nou wil ik niet beweren dat mijn posts altijd even lees/kijkwaardig zijn zoals sommige andere hier, maar ik dacht dat een blog bij uitstek iets persoonlijks was. Met dit soort reacties:
BugBoy schreef op dinsdag 15 mei 2018 @ 18:19:
Waarom post je dit soort foto's niet gewoon in het forum? Je post bijna om de dag een foto (of een serie), maar daarvoor is het forum de juiste plek (IMHO). Als je nog wat zou vertellen over hoe je dit doet en wat meer achtergrond dan zou het wellicht blog-waardig zijn, maar dat is het nu niet. Als iedereen zijn foto's in een blog artikel drukt, dan kunnen we die sectie ook wel afsluiten (lees: is er geen overzicht meer te vinden).
Heb ik er niet zo veel zin meer in...Het is maar een hobby mensen...
Zelfs dan zet ik er nog altijd een [tag] voor, zoals drone of urbex.

Wat wil je dan nog wel hebben op tweakblogs? Mogen het alleen blogs zijn over hard/software? Of bitcoins?

Volgende: Streetview, maar dan vanaf 90-120 meter hoog. 06-06 Streetview, maar dan vanaf 90-120 meter hoog.
Volgende: [Drone] [360] Fort Giessen 15-05 [Drone] [360] Fort Giessen

Reacties


Door Tweakers user TNO, maandag 28 mei 2018 15:03

Ik geniet altijd wel van je foto's, laat je niet door 1 negatief persoon op de digitale kast jagen. Een fotoblog is ook een blog en hoe je die invult is aan jou. :)

Door Tweakers user Maasluip, maandag 28 mei 2018 15:18

Ik vind de aangehaalde reactie een beetje vreemd. Een blog is toch bij uitstek een plek om een aantal foto's neer te zetten? Al dan niet met een groter of kleiner verhaaltje erbij?
Het forum is voor discussies. Ik zie niet direkt discussies ontstaan uit een aantal foto's van interessant plekken. Ik denk dat een forumpost hiervan vrij snel gesloten wordt omdat het geen discussiewaarde heeft.

Door Tweakers user MrJayMan, maandag 28 mei 2018 15:18

mogelijkheid tot reageren uitzetten en lekker doorbloggen. mensen die je willen contacten kunnen de DM knop vast wel vinden ;)

Door Tweakers user ranjo, maandag 28 mei 2018 15:18

Graag zo laten! _/-\o_ een heerlijke afwisseling om even gewoon naar een mooie foto te kijken. Ik reageer niet vaak op posts op tweakblogs maar toch is de RSS van tweakblogs een van mijn favoriete feeds. En de posts van jou zijn van het soort waar ik hoe dan ook op klik.

(soms zou ik er wel meer tekst bij willen zien wat het precies is maar met de urbex foto's is dat natuurlijk een beetje lastig :+ )

[Reactie gewijzigd op maandag 28 mei 2018 15:19]


Door Tweakers user himlims_, maandag 28 mei 2018 15:19

lekker negeren; is jouw blog

Door Tweakers user bvsteyn, maandag 28 mei 2018 15:20

Gewoon blijven posten! Alhoewel ik ook wel geïnteresseerd ben in achtergronden of gebruikte technieken. Dus wellicht vormt dat af en toe ook een leuke toevoeging? :)

Door Tweakers user EJlol, maandag 28 mei 2018 15:20

Ik vind de foto's altijd wel leuk om te bekijken. De bitcoinblogs kunnen wat mij daarentegen betreft gestolen worden.

Wel vind ik, en dat reken ik Tweakers aan en niet de mensen met een blog, dat er een filter optie moet komen om bepaalde bloggers uit de lijst te filteren. Iedereen heeft tenslotte zijn/haar eigen mening wat hij/zij interessant vind.

Tweakblogs is wat dat betreft outdated qua functionaliteit en heeft echt een makeover nodig. Het is alleen jammer dat Tweakers er geen tijd en geld in wilt steken (want het is oude code, ze verdienen er niks mee met de blogs, etc).

Door Tweakers user ksborg, maandag 28 mei 2018 15:30

Mooi dat je dit post. Zo werd ik ook gewezen op de rest van je posts. Gaaf!

Door Tweakers user mux, maandag 28 mei 2018 15:38

Je kunt reacties die geen waardevolle discussie opleveren gewoon verwijderen, doe ik ook. Je blog is een tuin, af en toe moet je onkruid wieden, anders wordt het een oerwoud.

Uiteraard moet je wel goed opletten dat je nuttige kritiek, zelfs als het brak verwoord is, niet zomaar klakkeloos weggooit. Als je merkt dat je meer dan zeg 1 op de 20 reacties moet verwijderen, dan doe je iets fout. Ofwel je blogs zijn slecht of ongewenst, ofwel je bent te kritisch op je reaguurders.

Door Tweakers user sys64738, maandag 28 mei 2018 15:39

Nee hoor. Gewoon lekker doorgaan.

Ik had ook paar keer foto's in Blog gepost en toen waren de reacties juist positief. Mensen die mooie foto's wel konden waarderen maar niet door het F&V forum wilde struinen...

Je houdt nooit iedereen te vriend. Misschien even posten met een [Foto] prefix zodat de haters van te voren gewaarschuwd zijn (maar dat deed je al volgens mij)

Door Tweakers user Rossi, maandag 28 mei 2018 15:50

Doorgaan, ik hoor bij de silent majority welke gewoon geniet van je shots.

Laat je niet kisten door vocal minority, en doe vooral waar je zelf plezier aan beleefd.

Door Tweakers user unglaublich, maandag 28 mei 2018 15:51

Huh, iemand geeft zijn mening over wat hij denkt dat de juiste plaats is voor je artikelen en je hebt er gelijk niet zo veel zin meer in?
Je kunt reacties ook uitschakelen als je ze liever niet hebt.
Een optie om alleen kritische reacties uit te schakelen is er voor zo ver ik weet nog niet.

Door Tweakers user Koenzie, maandag 28 mei 2018 15:57

Doorgaan :) Helemaal geen problemen mee, erg leuk zelfs

Door Tweakers user Giesber, maandag 28 mei 2018 16:32

Je blogposts zeggen mij eigenlijk helemaal niets, als ik ze per ongeluk open klik gaan ze meestal vrij rap weer dicht (niet omwille van slechte kwaliteit, maar omwille van mijn desinteresse in fotografie).

Maar storen doen die blogs niet. Blijf aub gewoon doorbloggen, de foto's zien er voor mijn amateuristisch oog goed uit, en aan de reacties te zien zijn er veel Tweakers die er plezier aan beleven.

Als jij blijft bloggen, zal ik de posts blijven wegklikken, en kunnen diegenen die er wel iets in zien gewoon blijven doorgenieten van je reportages. Iedereen tevreden :) .

Zo weet je ook weer dat er ook Tweakers zijn die geen interesse hebben in je blog, maar er zich ook helemaal niet aan storen. Alleen zullen die meestal niets zeggen hier.

Door Tweakers user dodge_911, maandag 28 mei 2018 17:19

Nee, dood niet. Wel toe aan een antibiotica-kuur, gecombineerd met wat verse zuurstof en vitamines, imho.

Ik leen en edit Voltaire 'n beetje :
I may° disapprove of what you TweakBlog°, but I will defend to the death your right to TweakBlog° it. (°=my edit)

[Reactie gewijzigd op maandag 28 mei 2018 17:25]


Door Tweakers user synoniem, maandag 28 mei 2018 17:30

Iets meer begeleidende tekst zou mogen maar je hebt mooie en leuke foto's dus waarom zou je stoppen? Vanwege 1 azijnpisser?

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 28 mei 2018 17:31

Alsof topics openen in het forum om wat fotootjes te posten een goed idee is. Als iedereen dat zou doen, wat voor nut heeft dat dan? Dan verdwijnen ze vaak zonder dat iemand ze gezien heeft. Ik vind je foto's hier net een meerwaarde hebben. Het breekt de sleur met de vele saaie blogs die hier staan of de interessante, maar soms zeer lange blogs gevuld met hoofdzakelijk tekst.

En toch ook leuk om zoveel positieve reacties van medetweakers te zien :)

[Reactie gewijzigd op maandag 28 mei 2018 17:31]


Door Tweakers user spone, maandag 28 mei 2018 20:54

Hoewel het wellicht een beetje cru verwoord is, vind ik het commentaar wel enigszins gefundeerd. Je zou er net iets meer van kunnen maken dan puur een dump van een plaatje. Bijvoorbeeld een beetje context, anekdote eromheen, klein stukje tekst. Zodat het toegevoegde waarde heeft boven wat random woorden intikken in Google Images of imgur en daar doorheen klikken. Aan de andere kant, het is natuurlijk jouw blog, doe waar je zelf een goed gevoel van krijgt :)

Door Tweakers user wheez50, maandag 28 mei 2018 22:21

Gewoon negeren. Vergeleken met andere 'blogs' hebben de jouwe een duidelijk thema, is het jouw invulling van je blog en is het leuke eye candy. Alsjeblieft gewoon blijven doorgaan. :)

Door Tweakers user SeenD, dinsdag 29 mei 2018 08:39

De reactie BFmango was toch perfect er onder? :)
Arno Raps: [Drone] [360] Fort Giessen

Don't let the trolls win. :)

Door Tweakers user kipusoep, dinsdag 29 mei 2018 08:41

spone schreef op maandag 28 mei 2018 @ 20:54:
Hoewel het wellicht een beetje cru verwoord is, vind ik het commentaar wel enigszins gefundeerd. Je zou er net iets meer van kunnen maken dan puur een dump van een plaatje. Bijvoorbeeld een beetje context, anekdote eromheen, klein stukje tekst. Zodat het toegevoegde waarde heeft boven wat random woorden intikken in Google Images of imgur en daar doorheen klikken. Aan de andere kant, het is natuurlijk jouw blog, doe waar je zelf een goed gevoel van krijgt :)
Dit :-)

Door Tweakers user Theo, dinsdag 29 mei 2018 10:12

Het is juist de variatie die de blogs zo uniek maken! Jouw foto's, afgewisseld met een review, een opinie of een achtergrondartikel is juist wat de blogs uniek maken. Haal jij jouw blogs weg dan verdwijnt ook een stukje van de variatie in alle blogs :'(

Door Tweakers user anti-rsca, dinsdag 29 mei 2018 11:10

Laat die blogposts maar komen man! Haters will be haters

Door Tweakers user anessie, dinsdag 29 mei 2018 11:25

Dankje voor de clickbait titel.

Door Tweakers user BugBoy, dinsdag 29 mei 2018 13:45

Ik zie net dit blog-artikel dat aangemaakt is vanwege mijn reactie en dat er nogal wat reacties op zijn, dus het is wellicht wel even zo gepast om ook even te reageren in dit topic.

Tweakblogs zijn (IMHO) juist bedoelt voor de wat uitvoerige beschrijvingen of verhalen. De artikelen van Mux zijn vaak pareltjes, waarvoor ik erg graag Tweakblogs lees. Schrijf je nu een blog waarin je astrofotografie (ik noem maar een dwarsstraat) helemaal uit de doeken doet en wat daar allemaal bij komt kijken, dan is dat absoluut Tweakblog-waardig. Nu weet ik dat het niet aan mij is om te beoordelen wat Tweakblog-waardig is, maar ik geef hier ook alleen maar mijn mening. Doe er mee wat je wilt. Als je het onzin vind, ga lekker door met foto's posten. Verziekt mijn dag echt niet (en als dat wel zo zou zijn dan mocht ik leren volwassen worden)...

Het enige dat ik wil aangeven is dat het forum de aangewezen plek is om foto's te posten. Dat is er speciaal voor ingericht, dus waarom zou je het daar niet posten? Daar kun je feedback verwachten op je foto's, waar je wellicht ook nog wat aan hebt. Wil je alleen complimenten op je foto's, dan is Facebook een beter alternatief. En verder zijn Instagram, 500px, Flickr, ... natuurlijk de plek om je foto's te tonen aan de wereld. Als iedereen zijn foto's post in een blog, dan is dat ook snel klaar.

Ik moet werkelijk lachen om de reacties als 'azijnpisser' of 'troll'. Ik geef alleen aan wat de gangbare plek is op het forum, maar TS is blijkbaar zo lichtgeraakt dat die meteen maar stopt met "bloggen" en schijnbaar hebben een aantal daar medelijden mee. De titel van deze post zie ik ook als regelrechte clickbait (ik trapte er ook in). Ik vind het allemaal nogal overdreven...

PS: Mensen die op zoek zijn naar mooie foto's, wijs ik op 500px.com waar je dagelijks pareltjes tegenkomt.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, dinsdag 29 mei 2018 13:54

Forums, blogs ze zijn allemaal allang ten dode opgeschreven: de meeste mensen zitten tegenwoordig op sociale media zoals Facebook en Tweakers mag in hun handjes klappen, dat er toch nog iets van activiteit is.

Want het forum heeft zekere zijn betere dagen gekund en Tweaksblogs is altijd een beetje het plekje geweest voor dissidenten, zodat ze toch hun mening konden uiten. Zonder daarvoor gebanned te worden. Dus men zoekt bewust de grenzen op.

Persoonlijk zou ik nog sneller een Facebook pagina starten dan een weblog, daar kun je namelijk precies hetzelfde mee bereiken. Zo volg ik best een paar interessante pagina's, zoals eentje die foto's plaats van verkeerd geparkeerde auto's. Ik denk dat zoiets hier direct boze reacties zou oproepen.

Door Tweakers user BugBoy, dinsdag 29 mei 2018 14:10

XiaomiGlobal schreef op dinsdag 29 mei 2018 @ 13:54:
Forums, blogs ze zijn allemaal allang ten dode opgeschreven: de meeste mensen zitten tegenwoordig op sociale media zoals Facebook en Tweakers mag in hun handjes klappen, dat er toch nog iets van activiteit is.
Ik vind het forum van Tweakers best wel okee. Vaak is men kritisch, dus in het forum kun je ook best stevige kritiek verwachten op je foto's. Dat moet je allemaal niet te persoonlijk aantrekken, maar over het algemeen vind ik het allemaal best fatsoenlijk.

Tweakblogs vind ik wel een beetje een ondergeschoven kindje van Tweakers. Lijkt al jaren niets meer aan te gebeuren en het is juist leuk dat er soms met een andere blik gekeken wordt naar de dingen. Daarom vond ik ook dat dit er niet thuis hoort (en dat is ook maar een mening).

Door Tweakers user WoutervOorschot, dinsdag 29 mei 2018 14:35

Zeker op tweakblogs laten! Beste locatie voor dit soort foto's, het forum staat het ook volgens mij niet toe om zomaar plaatjes neer te zetten zonder omschrijving oid.

Door Tweakers user XiaomiGlobal, dinsdag 29 mei 2018 19:21

BugBoy schreef op dinsdag 29 mei 2018 @ 14:10:
[...]

Ik vind het forum van Tweakers best wel okee. Vaak is men kritisch, dus in het forum kun je ook best stevige kritiek verwachten op je foto's. Dat moet je allemaal niet te persoonlijk aantrekken, maar over het algemeen vind ik het allemaal best fatsoenlijk.

Tweakblogs vind ik wel een beetje een ondergeschoven kindje van Tweakers. Lijkt al jaren niets meer aan te gebeuren en het is juist leuk dat er soms met een andere blik gekeken wordt naar de dingen. Daarom vond ik ook dat dit er niet thuis hoort (en dat is ook maar een mening).
Behalve dat je topic allang was gesloten :+

Door Tweakers user Danny.G, dinsdag 29 mei 2018 20:55

Ach, er lijkt een hoop negativiteit rond te spoken in de tweakblogs dit jaar. Doodzonde, want je merkt dus zelf heel goed dat het ervoor kan zorgen dat het dan ook wel klaar is voor de mensen die iets plaatsen. En daarin zal je helaas niet de enige zijn.

Gewoon blijven posten ;)

Door Tweakers user BugBoy, dinsdag 29 mei 2018 21:57

XiaomiGlobal schreef op dinsdag 29 mei 2018 @ 19:21:
Behalve dat je topic allang was gesloten :+
Ik begrijp even niet waar je op doelt...

Door Tweakers user sebastius, woensdag 30 mei 2018 09:10

BugBoy schreef op dinsdag 29 mei 2018 @ 13:45:
Ik zie net dit blog-artikel dat aangemaakt is vanwege mijn reactie en dat er nogal wat reacties op zijn, dus het is wellicht wel even zo gepast om ook even te reageren in dit topic.

[..]
Hoi, je snapt er geen moer van. Groet van een antieke tweakblogger :)

Je kunt prima vinden 'hoe iets hoort' maar Tweakblogs is een yolo-platform. De ene schrijft leuke stukken of post hele langdradige video's. De ander plaatst een foto en weer een ander zoekt een uitlaatklep voor z'n schizofrenie. Elke mafkees een pagina en maximaal 1 tegelijk. Helemaal prima. Klagen over vervuiling? Man dan is dit blogje met z'n foto's echt nog heilig in vergelijk met de pulp van een tijd terug.

[Reactie gewijzigd op woensdag 30 mei 2018 09:11]


Door Tweakers user BugBoy, woensdag 30 mei 2018 11:20

sebastius schreef op woensdag 30 mei 2018 @ 09:10:
[...]
Je kunt prima vinden 'hoe iets hoort' maar Tweakblogs is een yolo-platform. De ene schrijft leuke stukken of post hele langdradige video's. De ander plaatst een foto en weer een ander zoekt een uitlaatklep voor z'n schizofrenie. Elke mafkees een pagina en maximaal 1 tegelijk. Helemaal prima. Klagen over vervuiling? Man dan is dit blogje met z'n foto's echt nog heilig in vergelijk met de pulp van een tijd terug.
Als dit het doel is van Tweakblogs, dan begrijp ik dat Tweakers er geen enkele moeite meer voor doet. Wat mij betreft halen ze het dan ook van de frontpage af...

Door Tweakers user HKLM_, woensdag 30 mei 2018 11:43

Maasluip schreef op maandag 28 mei 2018 @ 15:18:
Ik vind de aangehaalde reactie een beetje vreemd. Een blog is toch bij uitstek een plek om een aantal foto's neer te zetten? Al dan niet met een groter of kleiner verhaaltje erbij?
Het forum is voor discussies. Ik zie niet direkt discussies ontstaan uit een aantal foto's van interessant plekken. Ik denk dat een forumpost hiervan vrij snel gesloten wordt omdat het geen discussiewaarde heeft.
Inderdaad ik was niet bekend met zijn foto's maar als ik zijn history zo zie is dit perfect voor een blog. Als je iedere keer een Topic opent op tweakers gaat die net zo hard weer dicht.

@gless Trek het je niet aan je foto's zijn mooi en een blog is er voor dit soort dingen.

Door Tweakers user B00st3r, woensdag 30 mei 2018 11:50

Ik ben het eens met die reaguurder. Wat is het nut van het gebruiken van deze tweakblogs website? Ik vind ze onoverzichtelijk en onprettig om te lezen.

Door Tweakers user dodge_911, woensdag 30 mei 2018 12:27

B00st3r schreef op woensdag 30 mei 2018 @ 11:50:
Ik ben het eens met die reaguurder. Wat is het nut van het gebruiken van deze tweakblogs website? Ik vind ze onoverzichtelijk en onprettig om te lezen.
Dan lees je ze toch niet? Wie verplicht jou die link te openen?
Wie verplicht je om TweakBlogs te bezoeken als je 't toch zo kut vindt?
Nee, lekker in 'n ander z'n cornflakes komen pissen, omdat je cornflakes maar niks vindt.

[Reactie gewijzigd op woensdag 30 mei 2018 12:58]


Door Tweakers user Xantios, woensdag 30 mei 2018 15:38

Fotoblogje op zn tijd heeft niemand last van, doe je niemand kwaad mee en is geen rare leugenachtige onzin.

Vind jij het leuk? gewoon lekker doorgaan.

Door Tweakers user Danny.G, woensdag 30 mei 2018 17:14

BugBoy schreef op woensdag 30 mei 2018 @ 11:20:
[...]

Als dit het doel is van Tweakblogs, dan begrijp ik dat Tweakers er geen enkele moeite meer voor doet. Wat mij betreft halen ze het dan ook van de frontpage af...
Overdrijf niet zo joh. :D

Door Tweakers user we_are_borg, donderdag 31 mei 2018 16:32

Het is een blog tweakers.net heeft geen regels op gesteld dus waar men over schrijft staat vrij. Ik vind het juist leuk dat er verschillende blogs zijn de ene keer een foto de andere keer een leuk verhaal van persoon x. Als je denk dit is niet klik je de blog weg waarom zou jij bugboy iemand lastig vallen wat jij wil zien of wat je niet wil zien.

Door Tweakers user Purrel, vrijdag 1 juni 2018 08:57

Ik zie je foto's niet altijd voorbij komen maar als ik zie ze klik ik er altijd wel even op. Over het algemene hele mooie foto's.

En fact of life wat jij post hoeft een ander niet aan te spreken maar dan heeft diegene de keuze om het wel of niet te lezen.

Reageren is niet meer mogelijk